sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Luxembourg - stad och land

Här är vi igen - i Luxembourg! Vi kom för en vecka sedan och på onsdag åker vi hem igen. Flyget for lite sent men landade i förtid - inte illa det och bilresan gick utan större problem. Mamma matade lillaS med för mycket russin så hon spydde för första gången i bilen, så hon får skylla sig själv. StoraS klarade sig bra hela bilresan, vilket var skönt.
Vi har umgåtts med folk, ätit gott, visiterat den mycket omtalade Sjörövarparken, shoppat -- njutit av sol och värme men samtidigt så har det blivit höst och oktober. Ena dagen hade vi +22 i skuggan och sen mitt i allt +6 på morgonen. Vi hann dock använda shorts och t-skjorta, vilket var en rolig överraskning.
Vi var en sväng till Tyskland, till Trier, och shoppade en massa kläder, mest till flickorna. Butiken vi saknar i Finland, men alltid besöker både i Tyskland och Luxemourg är C&A - och denna gång råkade de fira 100 års jubileum i Tyskland och hade alla produkter -25% - så vi shoppade extra mycket. Kläderna är av god kvalitet och priset är mycket billigare än vad vi är vana vid i Finland. Kläderna motsvarar FIX kläderna i Finland, kvalitetsmässigt men inte prismässigt. Så det blev en hel del jeans och andra kläder, strumpor, vinterjacka osv. En nöjd men en fattigare mamma...
Lite shopping återstår ännu här i Luxembourg; då det inte fanns alla storlekar som behövdes och sorgen var stor - därför måste vi springa runt och kolla om plaggen skulle finnas här i rätt storlek.
Sen har vi ofta besökt det stora shoppingcentret Auchan och där finns en karusell som flickorna ofta åkt i. Som tur har de förmåner - köper du för 10€ så får du 5+1 poletter att åka med - jej. Men oj vad härligt att se flickorna njuta och ha skoj. Att åka karusell i butiken skulle aldrig gå i Finland, men här är allt möjligt - och mamma ger efter :)
StoraS har fått rida ett par gånger tillsammans med sin Gu'mor. Först på en ponny som hette Toony och andra gången på en liten shettis, som jag tror hette Pinky eller något liknande. Vilken syn att få se sin dotter så lycklig, tårnarna var nog nära men mamma kunde hålla sig, fast det inte var lätt. Andra gången var storaS ensam, utan mamma, i stallet.
Mamma körde också bil för första gången sen år 2004 i Lux... 7år har gått fort - spooky!
Om ca. två månader kommer vi hit igen, skoj -- att få komma bort från vardagen en stund och göra något helt annat. Att få se dessa gröna dalar och höga vyer - härligt! Och på nyåret blir ordentligt fyrverkeri, igen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti